TEOKSET

2017-

LAULUNARVOINEN 

laulunarvoinen
kuvat Oona Kauhala/edit mj

Laulunarvoinen saa raaminsa kehollisuudesta, ilma-akrobatiasta. Sydämensä teos saa kehitysvammaisilta opitusta pyyteettömästä rakkaudesta suhteessa hyväksyvään luontoon: ”antaa olla, ja olla olematta”.

Laulunarvoinen on vuonna 2017 tammikuussa aloitettu vuoden mittainen projekti, jonka parissa Milla Järvinen on työskennellyt erilaisin elementein ja kokemuksin Taiteen edistämiseskuksen taiteilija-apurahan turvin. Järvinen lahjoittaa esiintymispalkkionsa kokonaisuudessaan kehitysvammaisten hyväksi.

SPECTACULAR, SPECTACULAR! WELCOME TO SEE A FAILURE!

la2
kuva Hilja Crane

Laulunarvoinen saa raaminsa kehollisuudesta, ilma-akrobatiasta. Näyttämönsä luonnosta ja luonnollisuudesta kaikilla aisteilla. Pinnan, äänen sekä sävyn Suomen muinaisuskomuksista sekä mytologiasta. Hengityksen ja hengenahdistuksen meiltä ihmisiltä, joista useat hakkaamme päätämme seinään jokaisesta epäonnistumisesta, stressaamme pienistä vastoinkäymisistä, ja verhoamme itsemme statuksilla, joiden takana kuvittelemme olevamme turvassa. Sydämensä teos saa kehitysvammaisilta opitusta pyyteettömästä rakkaudesta suhteessa hyväksyvään luontoon: ”antaa olla, ja olla olematta”.

Laulunarvoinen peräänkuuluttaa tasa-arvoa, ja samoja ihmisoikeuksia kaikille: ”Entä he, jotka eivät voita, eivät ole mestareita?”

PLEASE LEAVE YOUR IDENTITY AND SMARTPHONES OUTSIDE. THANK YOU.

Teos ja lavalla: Milla Järvinen

Haluan kiittää suurinta innoittajaani sekä opettajaani Helmiä, jota ilman tätä teosta ei olisi syntynyt. Kiitos.

Esityksen kesto: Pyrin olemaan lavalla 45 minuutin ajan.

Laulunarvoinen on vuonna 2017 tammikuussa aloitettu vuoden mittainen projekti, jonka parissa Milla Järvinen on työskennellyt erilaisin elementein ja kokemuksin taiteilija-apurahan turvin (Taiteen edistämiskeskus). Tämä teos on yksi osa tai tiivistelmä siitä, mitä tämän vuoden aikana on tullut elettyä ja koettua. Olkoon se kiitokseni kaikille kaikesta.

Kuvia vuoden matkasta:

https://millajarvinen.net/matka_laulunarvoinen/

http://www.facebook.com/Vapaailmaisija/

 

 

2015 –

TYTTÖ JOKA SÖI KUOLLEITA LINTUJA – Ruumiillinen rengasmonologi

Tyttojokasoi_3
kuva/ Nina Haukkovaara

”Halajan päästä lavalle voidakseni kokea tunteita.”

Tyttö joka söi kuolleita lintuja on esiintyjä Milla Järvisen poikkitaiteellinen sooloesitys. Se on runsaan ruumiillinen rengasmonologi, joka liikkuu sirkuksen ja teatterin laitamilla.

Esitys tutkii oman huoneen käsitettä ja toisen ihmisen poissaoloa. Kaikkivoipa esiintyjä, maailman vahvin tyttönainen, pystyy omassa maailmassaan kaikkeen, mutta uskaltaako hän sieltä ulos? Jos oma huone on liian suuri, mahtuuko sinne toista ihmistä? Entä jos omasta huoneesta tuleekin häkki?

Esitysprosessissa on tarkasteltu erilaisia rajapintoja: esiintyjän ja ohjaajan, sirkuksen ja teatterin, minun ja toisen, subjektin ja objektin, sekä esityksen maailman ja ulkopuolisen maailman rajoja. Teoksessa kuullaan esiintyvä taiteilija Milla Järvisen omia tekstejä sekä hänen itse säveltämäänsä musiikkia.

Tyttö joka söi kuolleita lintuja on lentävä ilottelu murheen keskellä. Se on suuri leikki, korea taidonnäyte, sulkasato ja talviturkin heitto.

Konsepti ja ohjaus: Milla Järvinen ja Anni Mikkelsson

Skenografia: Milla Järvinen ja Henri Tuulasjärvi

 

Menneet esitykset:

Helsinki, WHS Teatteri Union 8.10 (ensi-ilta) 10.-11.10.2015

Lahti, Koulutuskeskus Salpaus/ Sirkuskeskus 15.-17.10.2015

Turku, Barker-teatteri 16.-19.12.2015

Helsinki, Tanssiteatteri Hurjaruuth 27.-29.4.2016

Lisätiedot:

Milla Järvinen, puh: 041-4762983, milla.jarvinen@hotmail.com

 

 

© Milla Järvinen 2018